Апаратът е съвременно конструиран за значително по-ниски нива на  радиационно

...
Апаратът е съвременно конструиран за значително по-ниски нива на  радиационно
Коментари Харесай

Първа МБАЛ София „Св. Йоан Кръстител” разполага с последно поколение апарати за компютърна томографи

Апаратът е модерно конструиран за доста по-ниски равнища на  радиационно облъчване  и  същевременно  с една от най-високите  разделителни качества на облика, както и с благоприятни условия за висококачествени и информативни дву- и триизмерни реконструкции.

 

 Тези механически параметри, съчетани с опита на особено подготвеният екип, разрешават да се правят всевъзможен вид компютър-томографски проучвания на всички органи и системи в човешкото тяло с доста висока точност и диагностична стойност в незабавен и планов порядък.

.
Спиралната компютърна томография се употребява за диагностика на необятен набор болести. Обемът обгръща незабавни и планови проучвания. Спешната диагностика е  най-вече с неврологична, травматологична и хирургична устременост. Извършват се всички типове безконтрастни и контрастно усилени проучвания на основен мозък, гръдна клетка, гръбначен дирек, коремни органи, стави и кости. В планов порядък могат да се правят всички диагностични видове компютър-томографски проучвания, в това число изключително значимата първична и проследяваща диагностика за пациенти с онкологични болести.

 

Уместно е да споменем, че Университетска Първа МБАЛ София „ Св. Йоан Кръстител ” разполата и с уред за ядрено-магнитен резонанс от най-съвременно потомство в Отделението по образна диагностика в болничното заведение на един от най-големите международни производители на здравна техника с мощ 1.5 Т и е изцяло освежен с най-новите хардуерни артикули и софтуерни версии на производителя.

 

Това надграждане способства до липса на ограничавания в диагностиката на всички органи и системи в човешкият организъм с магнитно-резонансна томография.  С това осъвременяване, апаратурата не отстъпва по качество и точност на всички апарати от този вид произвеждащи се и сега в света.

 

Ядрено-магнитна резонансна томография (ЯМР) е техника за диагностика, която се употребява за визуализиране на вътрешната конструкция и функционалност на човешкото тяло. Метода дава опция за проучване на всички органи и системи. Магнитно-резонансното проучване е доста значимо, а в някои случаи и незаменимо нагледно проучване в региона на неврологията, онкологичната патология, болесттите на опорно-двигателния уред и гръбначния дирек. За разлика от компютърната томография (скенер), магнитният резонанс не употребява йонизираща радиация.

 

Окомлектовката на апаратурата разполага даже и със профилиран детектор за проучване на млечни жлези. Отделението по образна диагностика в болничното заведение е с едно от най-високите равнища на здравно съоръжение за образна диагностика измежду университетските лечебни заведения в страната, както и несъмнено с умело подготвен и квалифициран медицински екип.

 

Разбира се в Отделението по Образна диагностика се правят всички типове стандартни рентгеноскопични и рентгенографични проучвания, както и цялостна гама от профилирани и контрастни неинтервенционални рентгенови проучвания, в това число мамографии, нужни за профилактика и диагностициране с следващо съответно лекуване при всички болести на млечните жлези.

 

Ултразвуковата диагностика е с инсталация от най-ново потомство с опция за проучване на дълбоки и повърхностни органи и системи с пъстър доплер. В кабинетите се правят проучвания на коремни органи и повърхностни структури - щитовидна жлеза, млечна жлеза, скротум и така нататък

 

Екипът на Университетска Първа МБАЛ София „ Св. Йоан Кръстител ” е горделив с висококачественото техническо съоръжение, позволяващо прецизна образна диагностика.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР